Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφήγηση του λύκου και της πεταλούδας στη Νοηματική

Με πολλή χαρά σας παρουσιάζουμε την αφήγηση του λύκου και της πεταλούδας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα!Με την Ειρήνη Τσίρου, παιδαγωγό με επάρκεια στην ΕΝΓ, θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κωφά και βαρήκοα παιδιά να απολαύσουν μια ιστορία στη φυσική τους γλώσσα. Για τον λόγο αυτό, συνεργαστήκαμε για την απόδοση της ιστορίας "Ο λύκος και η πεταλούδα" (εκδ. Μίνωας) στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη αφήγηση στα ελληνικά.

Ελπίζουμε η αφήγηση αυτή να αποτελέσει την αφορμή, ώστε και οι ακούοντες, μικροί και μεγάλοι, να γνωρίσουν καλύτερα μια πλούσια κι εκφραστική γλώσσα, την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα!Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν κοινοποιούσατε το παρακάτω βίντεο σε όποιον γονιό ή ειδικό πιστεύετε ότι μπορεί να ενδιαφέρεται.


Κάποιες πληροφορίες: Κάθε χώρα έχει αναπτύξει τη δική της νοηματική γλώσσα. Η ύπαρξη της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ανάγεται στην αρχαιότητα. Πρόκειται για μια πλήρη και διαφορετική από τα Ελληνικά γλώσσα, με δικό της λεξιλόγιο και κανόνες γραμματικής και σύνταξης. Αναγνωρίζεται ως η επίσημη γλώσσα των Κωφών και βαρηκόων, ισότιμη με την ελληνική.

Εγγραφείτε στο Another Tale για περισσότερα νέα και ιδέες!

* indicates required

Σχόλια