Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ποτάμι: δραστηριότητα βασισμένη στο βιβλίο Ο Λύκος και η Πεταλούδα

Η ιστορία του λύκου και της πεταλούδας προσφέρεται για πολλές δράσεις με τα παιδιά, τόσο στο σπίτι όσο στο σχολείο, που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία. Σήμερα σας προτείνω τη δραστηριότητα «Ποτάμι», εμπνευσμένη από το ποτάμι δίπλα στο οποίο αποκοιμήθηκε ο λύκος ακούγοντας το τραγούδι του. 


Αρχικά, μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά για τα ζώα που ζουν ή επισκέπτονται συχνά τα ποτάμια και να φτιάξουμε την «ορχήστρα του ποταμιού», δημιουργώντας ήχους από νερό που κυλάει, πουλιά, βάτραχους και ζουζούνια. 

Στη συνέχεια, τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους ποτάμι (ομαδικά ή ατομικά), ακούγοντας ήχους του ποταμιού

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • Χαρτί του μέτρου για ομαδικό έργο (από 1 μέτρο για κάθε 6 παιδιά) ή κόλλες Α3 για ατομικά έργα
  • Τα πατρόν που θα βρείτε εδώ
  • Κανσόν σε διάφορα χρώματα
  • Κόλλες στικ 
  • Mαρκαδόροι ή/ και λαδοπαστέλ σε διάφορα χρώματα 
Πάνω στο χαρτί του μέτρου ή στις κόλλες Α3, ζωγραφίζουμε μια χοντρή στριφογυριστή λωρίδα σε μπλε χρώμα για να φτιάξουμε το ποτάμι. Τα παιδιά (ή εμείς αν δεν μπορούν) κόβουν ζώα και φυτά τα οποία συναντάμε συχνά στα ποτάμια, χρησιμοποιώντας τα πατρόν σε χρωματιστά κανσόν. 
Στη συνέχεια, τα κολλούν πάνω στο χαρτί και συμπληρώνουν με ζωγραφική.Δείτε το βίντεο της δραστηριότητας:Για όλες τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με αφορμή την ιστορία του λύκου και της πεταλούδας, πατήστε εδώ.

Ακούστε το τραγούδι του λύκου και της πεταλούδας εδώ.

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια