Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο λύκος και η πεταλούδα η ιστορία της ιστορίας

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μίνωας η πρώτη μου δημοσιευμένη ιστορία "Ο λύκος και η πεταλούδα" και δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη! Την έγραψα σαν δώρο στην κόρη μιας φίλης που είχε κερδίσει ένα από τα πολλά φλουριά της πρώτης βασιλόπιτας των CretaMums. Η δίχρονη τότε Ραφαέλα αγαπούσε πολύ τους λύκους κι αυτό μου έδωσε την αφορμή για να γράψω την ιστορία "Ο λύκος και η πεταλούδα". Έφτιαξα ένα χειροποίητο βιβλίο με εικόνες που βρήκα στο internet και η μαμά της της το διάβαζε μέχρι που μεγάλωσε. Τώρα το διαβάζει στη μικρότερη αδερφή της, τη Μυρτώ - η οποία δικαίως απαιτεί να γράψω και για εκείνη μια ιστορία!


Λίγο καιρό μετά, ένας συνάδελφός μου, ο γραφίστας Σεραφείμ Στρουμπής, μου ζήτησε να του φέρω τις ιστορίες μου -είχα καταγράψει 5-6- και να διαλέξουμε μαζί μία για να την εικονογραφήσει. Θα το κάναμε για το κέφι μας - εκείνον τον ενδιέφερε η παιδική εικονογράφηση κι εγώ ήθελα να τυπώσω μερικά αντίτυπα να χαρίσω σε φίλους. Διαλέξαμε την ιστορία "Ο λύκος και η πεταλούδα". Με την ευαίσθητη, ονειρική του εικονογράφηση, πιστεύω ότι η ιστορία πραγματικά ολοκληρώθηκε και αναδείχθηκε.

Πέρασε ακόμα λίγος καιρός κι εμείς δεν είχαμε προχωρήσει σε αυτοέκδοση - και μάλλον δε θα το κάναμε ποτέ. Τότε ήταν που μια φίλη, η Κοραλία Τσαγκαράτου, μας πρότεινε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια με κάποιους εκδοτικούς οίκους. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος, εκτός από την οικογένεια και τους φίλους μας, που είχε πιστέψει στην ιστορία. Μια εβδομάδα μετά, δέχθηκα τηλεφώνημα από τις Εκδόσεις Μίνωας - ήθελαν να την εκδώσουν.


"Ο λύκος και η πεταλούδα" είναι μια ιστορία για όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά και τα οποία, αν σταματήσουμε να τα προσέξουμε, θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο ενδιαφέρουσα και πλούσια. Είναι όμως και μια ιστορία επιμονής, ομαδικής προσπάθειας και, φυσικά, αγάπης για τις ιστορίες, γενικά και ειδικά. Αγαπήσαμε τους ήρωες της συγκεκριμένης ιστορίας γιατί αναγνωρίσαμε στον λύκο τον "σοβαρό" εαυτό μας που απορροφάται από τη ρουτίνα του, όποια κι αν είναι αυτή, και δεν αντιλαμβάνεται την ομορφιά γύρω του. Αναγνωρίσαμε, όμως, και στην πεταλούδα το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, αυτό που θέλει να ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια πράγματα και ενθουσιάζεται με τα πάντα.


* Εξαιρετικά αφιερωμένη στη Σοφία που με έκανε να θέλω να γράφω και στον μπαμπά μου που διάβαζε πάντα πρώτος τις ιστορίες μου. Λυπάμαι πολύ που δεν είσαι εδώ για να τη δεις τυπωμένη, θα ήσουν κι εσύ ενθουσιασμένος.

Η πρώτη βασιλόπιτα που έκοψαν οι CretaMums (2013) είχε πολλά φλουριά - ένα από αυτά
αντιστοιχούσε σε ένα παραμύθι που θα έγραφα για το παιδί που θα το κέρδιζε και ήταν η Ραφαέλα!

Το χειροποίητο βιβλίο που είχα φτιάξει ειδικά για τη Ραφαέλα

Σχόλια