Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χειροποίητη στολή δεινόσαυρου χωρίς ράψιμο για τις προκομμένες ανεπρόκοπες!

Τις Απόκριες τα περισσότερα τρίχρονα και τετράχρονα κορίτσια ντύνονται μπαλαρίνες, πριγκίπισσες και νεράιδες, ποντικίνες και γοργόνες, Χιονάτες και Κοκκινοσκουφίτσες… 

Όχι το δικό μου κορίτσι. Το δικό μου κορίτσι θέλει να ντυθεί δεινόσαυρος. Κάτι οι Κυριακές που περνά με τον μπαμπά της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κάτι ο δεινόσαυρος του Τζωρτζ (της Πέππα) και έχει κολλήσει. Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Δεινόσαυρος. Τι θέλεις να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης την Πρωτοχρονιά; Ένα δεινόσαυρο (και ένα γλειφιτζούρι). Οπότε η επιλογή για την αποκριάτικη στολή ήταν αναμενόμενη.

Στην επόμενη έξοδο με τη μαμαδοπαρέα μου, ρώτησα πού θα μπορούσα να βρω στολή δεινόσαυρου και, αφού έπεσαν διάφορες προτάσεις για τοπικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, η Φωτεινή είχε μια φαεινή ιδέα: «Γιατί δεν τη φτιάχνεις μόνη σου;» «Τι εννοείς, να τη ράψω;», της απάντησα. Αν υπάρχει καμιά στολή που μπορώ να φτιάξω με πιστόλι σιλικόνης, καλώς, γιατί εγώ δε ράβω!» Γελάσαμε γιατί φυσικά καμία δεν πίστευε ότι υπάρχει τέτοια στολή.

Την άλλη μέρα, έκανα μερικά τηλέφωνα σε τοπικά καταστήματα, έψαξα και στο δίκτυο και βρήκα αρκετές στολές. Για πλάκα, όμως, είπα να γράψω στο google «no sew dinosaur costume». Και προς μεγάλη μου έκπληξη, το δεύτερο κιόλας αποτέλεσμα της αναζήτησης ήταν μια στολή την οποία φτιάχνεις με… πιστόλι σιλικόνης! Συγκράτησα τον ενθουσιασμό μου γιατί φυσικά οποιαδήποτε στολή, πριν αγοραστεί ή φτιαχτεί, θα έπρεπε να περάσει από την έγκριση της Σοφίας. Της έδειξα λοιπόν πρώτα φωτογραφίες από διάφορες έτοιμες στολές που είχα βρει – δεν της έκανε εντύπωση καμία. Τότε της έδειξα και τη χειροποίητη: «Αυτή θέλω», μου είπε. Κι έτσι στρώθηκα στη δουλειά!


Χρειάστηκα:
  • Ένα παλιό δικό μου φούτερ με κουκούλα
  • Τσόχες σε διάφορα χρώματα
  • Ένα τρίγωνο από χαρτόνι για πατρόν – εγώ έκοψα ένα ισόπλευρο τρίγωνο 12εκ
  • Ψαλίδι (ή κοπίδι)
  • Πιστόλι σιλικόνης 
Καταρχήν έκοψα τρίγωνα από τις τσόχες χρησιμοποιώντας το πατρόν. Εγώ χρειάστηκα 19 τρίγωνα ακριβώς, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του φούτερ. Υπολογίστε λοιπόν καμιά εικοσαριά.



Στη συνέχεια δίπλωσα το φούτερ και την κουκούλα στη μέση. 



Κοντά στη «ραχοκοκαλιά» του δεινόσαυρου, τοποθέτησα πρώτα τα μισά περίπου τρίγωνα, το ένα δίπλα στο άλλο, για να αποφασίσω το συνδυασμό των χρωμάτων κι ύστερα τα κόλλησα με σιλικόνη. Το ένα τρίγωνο επικαλύπτει λίγο το άλλο για να μη φαίνεται η ραχοκοκαλιά.



Μετά γύρισα το φούτερ από την άλλη πλευρά και κόλλησα τα υπόλοιπα τρίγωνα, ανάμεσα σε εκείνα που είχα ήδη κολλήσει. Αν τα μανίκια είναι πολύ μακριά, μπορείτε απλώς να τα γυρίσετε (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) ή να τα κόψετε (όπως κάναμε εμείς μετά). Αφού τα κόψαμε, γυρίσαμε 2εκ περίπου από μέσα σα στρίφωμα και, αντί να το ράψουμε, το κολλήσαμε με τι άλλο; Με σιλικόνη!




Έτοιμη! Καλά μας μασκαρέματα!


Σχόλια

  1. Πολύχρωμη, πρωτότυπη και πολύ όμορφη!
    Η κόρη σου έχει άποψη, όχι αστεία...Αφού της αρέσει δεινόσαυρος, δεινόσαυρος θα ντυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το συζητάμε ότι έχει άποψη! Σε δύο καταστήματα την πήγα για να βρούμε στολή δεινόσαυρου (δεν είχαν στο νούμερό της) και αφού είδε ΟΛΕΣ τις στολές (γιατί είναι και περίεργη) και φλέρταρε για λίγο με τη στολή του Spiderman και του πειρατή (όχι της πειρατίνας), πάλι κατέληξε ότι θα ντυθεί δεινόσαυρος!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου