Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μαγικό βαλιτσάκι

Η Σοφία έχει δύο νονούς, το Διονύση και την Πένη, και λατρεύει και τους δυο – και πώς να μην τους λατρεύει αφού είναι κι οι δυο καταπληκτικοί. Κάθε φορά που της φέρνει κάποιο δώρο ο ένας ή ο άλλος (παίρνει διπλά δώρα το άτιμο!), αυτό γίνεται το αγαπημένο της, για ένα διάστημα τουλάχιστον.

Πριν από λίγο καιρό, ο νονός Διονύσης της χάρισε ένα βαλιτσάκι με υλικά για χειροτεχνίες: διάφορα γκοφρέ χαρτιά, καθαριστικά πίπας, γλωσσοπίεστρα, φτερά, πούπουλα… Στην αρχή θεώρησα ότι ήταν μικρή για ένα τέτοιο δώρο και σκέφτηκα να της το κρύψω μέχρι να μεγαλώσει λιγάκι και το γλιτώσω από το ξεπουπούλιασμα. Αδύνατο όμως. Δεν αφήνει κανένα να το αγγίξει. Το αποκαλεί «μαγικό βαλιτσάκι»! Και φυσικά το έχει «ξεπουπουλιάσει»: τα υλικά μέσα έχουν εντελώς μπερδευτεί. Εκείνη όμως βρίσκει πάντα αυτό που θέλει για να φτιάξει χειροτεχνίες δικής της έμπνευσης, τις οποίες μετά κάνει δώρο σε μένα, στον μπαμπά της, στη γιαγιά της ή στις δασκάλες της. Οπότε, δικαιωματικά πια, το μαγικό βαλιτσάκι ανήκει μόνο στη Σοφία και κανείς δεν επιτρέπεται να το αγγίζει!


Επί τω έργω

Δωράκια για τη γιαγιά, τη μαμά και τον μπαμπά
Το γράφω αυτό για να θυμάμαι πάντα ότι, με λίγα υλικά και πολλή ελευθερία, ένα παιδί μπορεί να κάνει μικρά ή μεγαλύτερα θαύματα. Και φυσικά για να τιμήσω το φοβερό νονό Διονύση και όλους τους φοβερούς νονούς εκεί έξω που ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλλει σε αυτό που θα γίνουν τα παιδιά μας.


Στολίζοντας μια πεταλούδα...
Και το τελικό αποτέλεσμα! Τα έχει όλα, έτσι;;

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και λίγη μαγεία από το βαλιτσάκι της Σοφίας!

Σχόλια