Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εναλλακτικά δώρα γενεθλίων και free printable!

Περνάω τη φάση του χειροποίητου. Ξεκίνησε από τα φιλανθρωπικά παζάρια των CretaMums και εξαπλώνεται. Χειροποίητη πλαστελίνη, χειροποίητα παιχνίδια για τη Σοφία, χειροποίητα δώρα για παιδιά φιλενάδων και άλλα πολλά. Πρέπει να είναι κάτι σαν εκτόνωση: το να συμμετέχω στη διαδικασία κατασκευής μου δίνει τη χαρά που φαντάζομαι ότι νιώθει ένα παιδάκι παίζοντας με το «δημιούργημά» μου.

Με αφορμή τα γενέθλια της Σοφίας, εκτός από τις δύο τούρτες παρακαλώ που έφτιαξα (μία για τα γενέθλια στο σπίτι και μία για το πάρτι με τα CretaKids), αποφάσισα να φτιάξω και τα δωράκια που χαρίσαμε στους φίλους της Σοφίας. Ο λόγος όχι οικονομικός – αν ο χρόνος είναι χρήμα τότε σίγουρα μου «στοίχισαν» περισσότερο, άσε που πλέον βρίσκεις πολύ φθηνές λύσεις για δωράκια, αν και συχνά όχι ποιοτικές. Ήθελα απλά να χαρίσω κάτι πιο πρωτότυπο, με την ελπίδα ότι θα προσέφερε στα παιδιά κάποιες στιγμές δημιουργικής απασχόλησης και στις μαμάδες ιδέες για άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν. Κι έτσι ψάχνοντας στο Internet, βρήκα δυο ωραίες και εύκολες ιδέες, το «Πλυντήριο Αυτοκινήτων» και το «Σετ για Βραχιόλι & Στέμμα».



Για το «Πλυντήριο Αυτοκινήτων», χρησιμοποίησα αφρώδη φύλλα που έκοψα σε σχήμα αυτοκινήτου. Τα αφρώδη φύλλα έχουν την ιδιότητα να καθαρίζονται με νερό όταν ζωγραφίζονται με πλενόμενους μαρκαδόρους. Ιδού λοιπόν η ιδέα του «πλυντηρίου»: το παιδί «βρωμίζει» καλά-καλά το αυτοκινητάκι ζωγραφίζοντάς το με ένα μαρκαδόρο, μετά το βουτάει σε λεκανίτσα με νερό και λίγο υγρό σαπούνι και το τρίβει με ένα σφουγγαράκι μέχρι να καθαρίσει. Το δοκιμάσαμε με τη Σοφία και το καταδιασκέδασε!



Για να είναι «πλήρες» το πλυντήριο, έβαλα από ένα μαρκαδόρο και ένα σφουγγαράκι μαζί με το αυτοκινητάκι σε χάρτινα σακουλάκια και κόλλησα σε κάθε σακουλάκι ετικέτα με «οδηγίες χρήσης» (για τη μαμά). Ο γιος μιας φίλης πρέπει να βρώμισε και να καθάρισε το αυτοκίνητό του καμιά δεκαριά φορές μέσα σε μια μέρα!



Για το «Σετ για Βραχιόλι & Στέμμα», έβαλα στα σακουλάκια καθαριστικά πίπας και … καλαμάκια! Κόβοντας τα καλαμάκια σε κομμάτια, το παιδί δημιουργεί χάντρες που μετά περνά από τα καθαριστικά πίπας. Με τη βοήθεια της μαμάς, κόβει ή ενώνει τα καθαριστικά πίπας για να φτιάξει βραχιόλι ή στέμμα αντίστοιχα και μετά στρίβει τις άκρες των καθαριστικών για να τα «κουμπώσει». Η κόρη μιας άλλης φίλης ταίριαζε τα χρώματα από τις «χάντρες» για να φτιάξει βραχιόλια για την ίδια και τη μαμά της!



Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε αντίστοιχα δωράκια για τους φίλους των παιδιών σας, μπορείτε εδώ να κατεβάσετε τις ετικέτες που έφτιαξα για το «Πλυντήριο Αυτοκινήτων» και το «Σετ για Βραχιόλι & Στέμμα»!

Να ευχαριστήσω τον μπαμπά μου και το Χρήστο που με βοήθησαν στο κόψιμο των αυτοκινήτων και στο κόλλημα των ετικετών στα σακουλάκια. Αυτά τα γενέθλια χρειάστηκαν υποστήριξη από όλη την οικογένεια!



Σχόλια

  1. Καταρχήν να χαίρεσαι τη Σοφία, Χριστίνα μου! Τα δωράκια πολύ πρωτότυπα και πολύ γουστόζικα. Και η ιδέα με τα βραχιολάκια μου άρεσε πολύ, αλλά και το αυτοκίνητο που βρωμίζει και πλένεται είναι σούπερ ιδέα για τα αγοράκια. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ασπασία! Κι εσύ να χαίρεσαι τα δικά σου - διαβάζω τις ιστορίες της μεγάλης σου! Άσε, ο μπαμπάς μου είχε κι άλλες ιδέες, να φτιάξουμε και χέρια-πόδια που χρειάζονται πλύσιμο!! Και εκπαιδευτικό το δώρο...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου