Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα σε ένα λεπτό!

Σπεύδω να διευκρινίσω: η ανάρτηση που ακολουθεί ΔΕΝ περιέχει πραγματική συνταγή. Αναφέρεται απλώς στο τέχνασμα μιας μάνας για να ξεφύγει από την επίμονη (και επίπονη για τα αυτιά) γκρίνια της 2,5 ετών κόρης της (που περνάει τα terrible twos).

Ένα μεσημέρι, όπως κάθε μεσημέρι, πήγα  να πάρω τη Σοφία από το σχολείο της. Μαζί με την τσάντα της, η δασκάλα της η Κατερίνα μου έδωσε μια πρόσκληση για το πάρτι γενεθλίων μιας συμμαθήτριας της Σοφίας. «Δικιά μου», λέει η Σοφία και την αρπάζει από τα χέρια μου. Η πρόσκληση είχε πάνω ζωγραφισμένα cupcakes. Τα βλέπει και αρχίζει την γκρίνια: «Θέλω κι εγώ τούρτα, θέλω κι εγώ τούρτα!» (πολλές φορές). Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, αυτή είναι η τούρτα της Μελίνας, θα την κόψουμε στα γενέθλιά της, τίποτα.

Σε όλη τη διαδρομή για το σπίτι, άκουγα αυτό το «θέλω κι εγώ τούρτα», συνοδεία κροκοδείλιων δακρύων. Κι όταν περάσαμε έξω από ένα φούρνο που ΜΙΑ φορά πριν από ΕΞΙ μήνες είχαμε σταματήσει να πάρουμε τούρτα για τα γενέθλια του μπαμπά της, άρχισε να ωρύεται: «Να σταματήσουμε να πάρουμε τούρτα!» Της απαντώ: «Σοφία μου έτσι κι αλλιώς τούρτα τρώμε το απόγευμα, τώρα θα φάμε το φαγητό μας». Το είπα σκεπτόμενη ότι μέχρι το απόγευμα θα το είχε ξεχάσει. «Η τούρτα δεν είναι φαγητό;» με ρωτάει. Την πάτησα! Εφόσον τρώγεται, ΕΙΝΑΙ φαγητό! «Ναι, φαγητό είναι και η τούρτα, αλλά είναι γλυκό, τα γλυκά τα τρώμε το απόγευμα», προσπαθώ να ξεφύγω. «Εγώ θέλω ΤΩΡΑ να φάω τούρτα!»

Όταν πια φτάσαμε σπίτι, δεν είχα άλλη επιλογή από το να φτιάξω μια «τούρτα» και μάλιστα σε λίγα λεπτά. Η γκρίνια μου είχε γανώσει τον εγκέφαλο. Τι να κάνω, τι να κάνω… Και τότε μου ήρθε μια φαεινή ιδέα! Πήρα δυο φέτες ψωμί του τοστ και, χρησιμοποιώντας ένα φλιτζάνι για κουπάτ, έκοψα δυο κύκλους. Ιδού το παντεσπάνι! Για γέμιση και επικάλυψη, γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο μέλι. Και σταφίδες για διακόσμηση


Αυτό ήταν. Ατομική τούρτα σε ένα λεπτό! Τρώγεται ευχάριστα από τα παιδιά (εντάξει, εμείς οι μεγάλοι που έχουμε συνηθίσει τις πιο πλούσιες γεύσεις στα γλυκά δε θα πέσουμε ανάσκελα), φτιάχνεται με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι (προφανώς μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι έχετε) και είναι υγιεινή (σχετικά πάντα, το ψωμί του τοστ δεν το λες εντελώς αθώο), μπορείς να πεις και θρεπτική (γιαούρτι με σταφίδες).


Και έτσι εκείνη τη μέρα, η Σοφία πανευτυχής έφαγε τούρτα για μεσημεριανό! Οι κανόνες είναι για να τους σπάμε.

Σχόλια

  1. Καλέ, φοβερή ιδέα!!! Τι λες τώρα...
    Μια χαρά τούρτα είναι για τα πιτσιρίκια. Και υγειινότατη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε κι εμείς οι μάνες, σκαρφοζόμαστε συνεχώς τεχνάσματα! Φιλιά Ασπασία και στα κοριτσάκια σου!

      Διαγραφή
  2. Θα δοκιμαστεί αμεσότατα! Έχω κι εγώ έναν στη ίδια φάση και δεν σταματάει να τρώει, ευτυχώς που του αρέσουν και τα πιο υγειινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να του αρέσει! Κοίτα να δεις που είμαστε τελικά πολλές οι μαμάδες με λιχούδικα παιδιά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου