Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι "Ψηφιακές Γειτονιές" συναντιούνται σε πραγματικό χωρoχρόνο! (The Hub Events, Σάββατο 20/4/13)

Όταν πρωτο-άκουσα τον τίτλο του πρώτου συνεδρίου Μαμάδων & Μπαμπάδων Bloggers «Ψηφιακές Γειτονιές», σκέφτηκα πόσο εύστοχα χαρακτηρίζει την πραγματικότητα που ζούμε οι περισσότεροι σήμερα. Το internet, το blogging, τα social media είναι σε πλήρη άνθηση, δίνοντας σε εμάς τους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούμε ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές κοινότητες με βάση τα ενδιαφέροντά μας, απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς της απόστασης, της ηλικίας ή της γλώσσας.

Και στο επόμενο ακριβώς λεπτό, συνειδητοποίησα με πόση ακρίβεια ο τίτλος «Ψηφιακές Γειτονιές» περιγράφει και τις CretaMums! Γιατί τι άλλο είναι οι CretaMums πέρα από μια γειτονιά που συναντιέται κάθε μέρα ηλεκτρονικά στο facebook και κάθε εβδομάδα σε πραγματικό χωρoχρόνο για παιχνίδι με τα παιδιά;;

Θα είμαι κι εγώ εκεί λοιπόν στις 20 Απριλίου στον πολυχώρο The Hub Events για να ακούσω και να μάθω, για να πω δυο λόγια για τις CretaMums και τη δικό μου νηπιακό μπλογκάκι, αλλά κυρίως για να βρεθώ με άλλους μαμαδο- και μπαμπαδο-bloggers και να ανταλλάξουμε μπλογκο-εμπειρίες. Ανυπομονώ να τους συναντήσω όλους, έχω όμως μια ιδιαίτερη λαχτάρα να ξαναδώ:

Την Άσπα Τσαμαδή και το Χρήστο Λουφόπουλο που είχα γνωρίσει στο συνέδριο mamamila, όταν είχα μόλις ξεκινήσει το προσωπικό μου blog και με ενθάρρυναν να συνεχίσω. Κι εδώ μου δίνεται μια ωραία ευκαιρία να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του Μαμά…δες Μπαμπά…δες για την τακτική αναδημοσίευση των άρθρων μου!

Τη φίλη μου Νάταλι Λεβή με την οποία γνωριστήκαμε ως συνάδελφοι πριν από 10 χρόνια (Νάταλι ακούς;; Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια!!) και ήδη από τότε είχα καταλάβει ότι πάντα θα τα κατάφερνε με ό,τι κι αν καταπιανόταν. Έτσι από επιτυχημένο στέλεχος στον ευρύτερο χώρο του marketing, σήμερα είναι δραστήρια μαμά δίδυμων κοριτσιών, ιδρύτρια του theplayroomblog.com, μέλος της ομάδας Μικροί Μεγάλοι, συν-διοργανώτρια του συνεδρίου... και είμαι σίγουρη ότι σχεδιάζει κι άλλα εγχειρήματα!

Τον Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο που επίσης γνώρισα επαγγελματικά πριν από ακόμα περισσότερα χρόνια και που εξακολουθούμε να τα λέμε που και που όταν ανεβαίνω στην Αθήνα. Τα άρθρα στο blog του «από την γωνία» με εκφράζουν και με συγκινούν, κάποια νιώθω ότι θα μπορούσα να τα είχα γράψει εγώ! Μια ψηφιακή αδελφή-ψυχή λοιπόν…

Τη Σοφία Αθανασιάδου του SuperMomRocks με την οποία έχουμε μιλήσει αρκετές φορές τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, αλλά δεν καταφέραμε να τα πούμε από κοντά στο συνέδριο mamamila γιατί της έτυχαν οικογενειακά προβλήματα, περαστικά ευτυχώς!  

Και φυσικά από το Ηράκλειο θα συνταξιδεύουμε με την Αγγέλα Ανθουλάκη (ή Mamaggela) και την Εύα Στειακάκη του realfamilyfood! Η Αγγέλα είναι από τις πρώτες μαμάδες που ήρθαν στην παρέα των CretaMums και γι’ αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Από τον περασμένο Μάιο τα κοριτσάκια μας μεγαλώνουν μαζί, όπως μεγαλώνει και η φιλία ανάμεσά μας. Την Εύα και το blog της τα ανακάλυψα όταν δήλωνα συμμετοχή στο mamamila και ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη ότι μένει στο Ηράκλειο όπως κι εγώ! Γνωριστήκαμε στο συνέδριο, κολλήσαμε αμέσως και από τότε κάνουμε ταχτικά παρέα!

Να ευχαριστήσω κλείνοντας την Άσπα και όλη την οργανωτική ομάδα του «Ψηφιακές Γειτονιές» που με προσκάλεσαν να συμμετάσχω σε ένα από τα panels των bloggers στο συνέδριο. Και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία!

Μαμάδες & Μπαμπάδες Bloggers, καλή αντάμωση!

Σχόλια

  1. Χριστίνα, το άρθρο σου με συγκίνησε! Πραγματικά έτσι νιώθω και εγώ "τα κοριτσάκια μας μεγαλώνουν μαζί, όπως μεγαλώνει και η φιλία ανάμεσά μας"
    Οι 'Ψηφιακές Γειτονιές' θα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμάς και είμαι χαρούμενη που θα την ζήσουμε μαζί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα θα περάσουμε καταπληκτικά!! Και το βράδυ έχει pajama party!!

      Διαγραφή
  2. Χριστίνα μου με το καλό να μας ξανάρθεις!! Αυτή τη φορά πιστεύω να καταφέρουμε να τα πούμε και από κοντά!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα σίγουρα αυτή τη φορά θα τα πούμε! Καλή επιτυχία και στο νέο σου blog, τώρα το ανακάλυψα και το πρόσθεσα στη λίστα μου για να μη χάνω τίποτα!

      Διαγραφή
  3. Γνωρίζοντας τη γειτόνισσα Χαρά που είναι Creta Mum και παρακολουθώντας ό,τι κάνετε, με χαρά ανυπομονώ να σε γνωρίσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ξέρω λιγάκι! Παρακολούθησα την ομιλία σου στο mamamila και φυσικά γνωρίζω το kids' cloud! Ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στις Ψηφιακές Γειτονιές!

      Διαγραφή
  4. Κρίμα που ζω τόσο μακριά και δεν μπορώ να έρθω.. Θα είναι φανταστική εμπειρία! Εύχομαι να ακολουθήσουν αναρτήσεις με λεπτομέρειες, να το ζήσουμε τουλάχιστον διαδικτυακά! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου