Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Άγιος Βασίλης έδωσε ήδη τα δώρα του στα CretaKids!

Στην εταιρεία που δούλευα 8 χρόνια, παίζαμε κάθε Χριστούγεννα Secret Santa. Γράφαμε τα ονόματά μας σε χαρτάκια, τα διπλώναμε και ο καθένας μας τραβούσε από ένα χαρτάκι. Μετά έπρεπε να αγοράσουμε ένα δώρο για εκείνον ή εκείνη που έγραφε το χαρτάκι μας, για να έχουμε όλοι από ένα δώρο την ημέρα του χριστουγεννιάτικου πάρτι της εταιρείας. Εκείνη την ημέρα, βάζαμε στα κρυφά το δώρο μας μέσα στη "σακούλα του Άγιου Βασίλη", κολλώντας επάνω μια ετικέτα με το όνομα του παραλήπτη που ήταν μάλιστα εκτυπωμένη, για να μην αναγνωριστεί ο αποστολέας από το γραφικό του χαρακτήρα! Η μισή πλάκα στο πάρτι ήταν να μαντεύουμε ποιος πήρε δώρο σε ποιον. Ή για να είμαι πιο ακριβής, να κάνουμε πως μαντεύουμε! Γιατί στο διάστημα ανάμεσα στο μοίρασμα των κλήρων και το χριστουγεννιάτικο πάρτι μεσολαβούσαν διάφορες δήθεν μυστικές διαβουλεύσεις τύπου "τι να πάρω σε αυτόν που μου έτυχε;", "δώσε μου τον δικό σου και πάρε τον δικό μου", "αν ξέρεις ποιος θα μου πάρει, βοήθησέ τον να διαλέξει" κ.λπ. Το τι γέλια κάναμε δε λέγεται! Δεν αρνούμαι ότι κάποια φορά είχα στήσει κανονικά την κλήρωση για να πάρουν όλοι δώρα σε εκείνον που προτιμούσαν!

Φέτος λοιπόν, με τις CretaMums της Τρίτης, είπαμε να παίξουμε Secret Santa στο χριστουγεννιάτικο πάρτι μας - να κληρώσουμε δηλαδή τα ονόματα των παιδιών και κάθε μαμά να αγοράσει ένα μικρό δώρο για ένα συγκεκριμένο παιδάκι, εκτός φυσικά του δικού της. Η πλάκα ξεκίνησε ήδη κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, μια εβδομάδα πριν το πάρτι. Στη φωτογραφία μοιράζω τους κλήρους:


Το ίδιο βράδυ, στο chat του facebook, άρχισαν οι "ίντριγκες" - και μάρτυς μου ο Secret Santa, αυτή τη φορά δεν τις υποκίνησα εγώ! Αντιγράφω αυτούσια κάποια σχόλια που έγιναν για να γελάσετε κι εσείς μαζί μας:

- Να παίξουμε μάντεψε ποιος για να βρούμε ποια έχει ποιο παιδάκι;

- Χμμ... Φοράει τιράντες;

- Πάνα ή βρακάκι;

- Έχει κοτσιδάκια;

- Φωνάζει μανούλα;

- Με όλα τα σύμφωνα;

- Μήπως όλη την ώρα ζητιανεύει φαγητό;

- Εμένα πάντως φοράει τιράντες και έχει κοντά μαλλιά με κοτσίδια. Τρώει πολύ αλλά καμιά φορά τρώει λίγο! Περπατάει αλλά μπουσουλάει κιόλας!! Λέει μανούλα αλλά δεν μιλάει! Έχει μαύρα, ξανθά μαλλιά και φοράει βρακάκι πάνα! Η μόνη αλήθεια είναι ότι το ΛΑΤΡΕΥΩ γιατί είναι παιδάκι! Ποιο είναι;;


Η πλάκα συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλοι, μαμάδες και παιδιά, ανυπομονούσαμε να έρθει η μέρα του πάρτι. Και ήταν ένα πραγματικά όμορφο απόγευμα! Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια...


... η Ευτυχία έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο αρμόνιο...


... και η Αγγέλα ντύθηκε Άγιος Βασίλης και μοίρασε τα δώρα!


Φυσικά δεν υπήρχε καθόλου χρόνος να μαντέψουμε ποια μαμά πήρε δώρο σε ποιο παιδάκι: όλα όρμησαν πάνω στον Άγιο Βασίλη να πάρουν το δώρο τους, χαρτιά περιτυλίγματος πετάγονταν παντού, το ένα παιδάκι άρπαζε το δώρο του άλλου, ήχοι από μουσικά παιχνίδια, φωνές, γέλια και μερικά κλάματα, ένας πανζουρλισμός!


Εκτός από το ποια μαμά πήρε δώρο στο δικό μας παιδί, μάθαμε για τα υπόλοιπα μόνο αργότερα το βράδυ στο chat. Το σημαντικό ήταν ότι όλα τα παιδάκια έφυγαν χαρούμενα! Και αυτό γιατί πήραν δωράκια που διαλέχτηκαν ειδικά γι' αυτά!

Καλά Χριστούγεννα στους CretaPeople και σε όλο τον κόσμο! Και μακάρι οι μικροί να παραμείνουν -και οι μεγάλοι να ξαναγίνουμε- παιδιά: να μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με απλά, μικρά πράγματα!

Σχόλια