Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μητρότητα και δημιουργία!

Όλοι σου λένε ότι θα αλλάξει η ζωή σου όταν γίνεις γονιός, αλλά πρέπει να σου συμβεί για να το καταλάβεις. Καταρχήν είναι ίσως η πρώτη φορά στη ζωή σου που ανησυχείς τόσο πολύ για κάποιον άλλο πέρα από τον εαυτό σου. Μετά και η καθημερινότητά σου αλλάζει εντελώς. Το πρόγραμμά σου διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες του παιδιού. Πότε είναι να φάει; Πότε είναι να κάνει μπάνιο; Πότε είναι να κοιμηθεί; Κι αν στα ενδιάμεσα σου μείνει καθόλου χρόνος να κάνεις εσύ ένα μπάνιο ή να φας κάτι, πρέπει να νιώθεις και τυχερός! Εννοείται φυσικά ότι η μητρότητα/ πατρότητα σου προσφέρει και πολλές χαρές. Τα βράδια, όταν "χυνόμαστε" με τον μπαμπά της Σοφίας στον καναπέ από την εξάντληση, σχεδόν πάντα συζητάμε τα καινούργια κατορθώματα της κόρης μας με περηφάνια. Σήμερα έκανε αυτό, είπε εκείνο, ανακάλυψε το άλλο!

Όλα αυτά, και τα καλά και τα πιο κουραστικά, τα θεωρούσα κάπως αναμενόμενα. Αυτό που με έχει καταπλήξει, όμως, είναι η ώθηση που σου δίνουν τα παιδιά να ανακαλύψεις δικές σου άγνωστες πτυχές και να ξεδιπλώσεις κρυφά ταλέντα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον εαυτό μου που χάρη στη Σοφία ξεκίνησα την ομάδα των CretaMums και αυτό εδώ το blog. Αναφέρομαι κυρίως στις νέες φίλες που έχω κάνει και που με αφορμή τη μητρότητα έχουν ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα. Γι' αυτές θα ήθελα να μιλήσω σε αυτό το άρθρο. Η σειρά παρουσίασης είναι αλφαβητική!


CretaMum Αγγέλα: Η γλυκιά Αγγέλα είναι Co-Founder του Papaki και της Tophost. Από τότε που έγινε μαμά της Ελευθερίας, ένιωσε την ανάγκη να αρχίσει να γράφει για τις στιγμές που περνά μαζί με την κόρη της, ώστε  όταν μεγαλώσει να βρει ένα ημερολόγιο αναμνήσεων. Έτσι έφτιαξε ένα πολύ τρυφερό blog που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.







CretaMum Αλεξάνδρα: Η όλο ζωντάνια και έξω καρδιά Αλεξάνδρα έφτιαξε μια μέρα μια κορδέλα για την κόρη της τη Ραφαέλα. Και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει, άρχισε να φτιάχνει κορδέλες για τις κόρες των φίλων της. Και ύστερα κορδέλες για τις κόρες μαμάδων που δε γνώριζε. Σήμερα, μαζί με τη γιαγιά της Ραφαέλας, φτιάχνουν εκτός από κορδέλες κλιπς, χειροποίητα πλεκτά σκουφάκια, ζακετάκια, παπουτσάκια και παιχνίδια! Είναι όλα τους πανέμορφα και θα τα δείτε εδώ.




CretaMum Γεωργία: Η πληθωρική Θεσσαλονικιά, που βρέθηκε στο Ηράκλειο λόγω δουλειάς, πάντα αγαπούσε τη μαγειρική. Όταν όμως απέκτησε την πρώτη της κόρη, τη Μάρθα, άρχισε να ασχολείται και με τις κατασκευές. Με τα πιο απλά υλικά φτιάχνει παιχνίδια και καθημερινά αντικείμενα. Στο blog της θα βρείτε πολλές ιδέες με φωτογραφίες που εξηγούν τη διαδικασία  βήμα-βήμα.

CretaMum Μάγδα: Η Μάγδα είναι από την Πολωνία - κι αυτή ερωτική μετανάστρια στο Ηράκλειο όπως εγώ! Με τα δυο παιδιά της, τη Φραντζέσκα και το Μιχάλη, περνούν πολύ χρόνο φτιάχνοντας πράγματα. Τα τελευταία δυο χρόνια ασχολείται με την πυρογραφία, χαράσσοντας σχέδια με πυρωμένη ακίδα πάνω σε ξύλο γιατί, όπως λέει, λατρεύει τη μυρωδιά του καθώς καίγεται. Φτιάχνει κάδρα, ταμπέλες, παζλ και άλλα πολλά που θα τα δείτε εδώ.


 



CretaMum Τζένη: Η τρυφερή Τζένη είναι από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα όταν μετακόμισα στο Ηράκλειο και κολλήσαμε αμέσως. Μήπως φταίει ότι έχουμε γεννηθεί την ίδια μέρα;; Είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Από τότε που έγινε μαμά της Κωνσταντίνας, εντελώς αυθόρμητα άρχισε να εξειδικεύεται στις βαφτίσεις και τα παιδικά πορτρέτα. Η αγάπη της για τα παιδιά αποτυπώνεται στο φακό. Μπορείτε να δείτε δουλειές της εδώ.




CretaMum Χαρά: Η ρομαντική Χαρά δούλευε, πριν αποκτήσει την κόρη της Ηρώ, στις πωλήσεις. Μαζί με τη μητρότητα όμως ανακάλυψε και τη ζαχαροπλαστική! Σήμερα ασχολείται με τη διακόσμηση τούρτας, μπισκότων, cupcakes, cake pops, petit fours κ.λπ. Μπορείτε να θαυμάσετε κάποιες από τις δημιουργίες της εδώ. Και να διαβάσετε τις περιπέτειές της ως μαμά στο προσωπικό της blog.




Μια μαμά είναι αξιοθαύμαστη και μόνο που μεγαλώνει ένα παιδί. Πόσο μάλλον αν εργάζεται κιόλας ή βρίσκει χρόνο να αναπτύξει μια νέα δραστηριότητα. Θα συνεχίσω λοιπόν να σας γράφω για μαμάδες. Αξίζουν αναγνώριση και ενθάρρυνση!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου