Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι εκφράσεις των συναισθημάτων

Δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο "Οχ, πρασίνισα!"

Το ξέρατε ότι, ανάλογα με το συναίσθημα που νιώθουμε, η έκφραση στο πρόσωπό μας μπορεί να αλλάξει; Δείτε τα πρόσωπα στην παρακάτω εικόνα και μαντέψτε το συναίσθημα που εκφράζει το καθένα. 


Στη συνέχεια, μπορείτε να τυπώσετε τη σελίδα με τους κενούς κύκλους και, με τη βοήθεια της παραπάνω εικόνας, να ζωγραφίσετε σε κάθε κύκλο την έκφραση του συνασθήματος που αναγράφεται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τυπώσετε και να πλαστικοποιήσετε τις σελίδες με τα κενά πρόσωπα και να φτιάξετε τις εκφράσεις των συναισθημάτων με πλαστελίνη

Βρείτε όλες τις εικόνες σε μορφή pdf στο τεύχος δραστηριοτήτων.

Περισσότερα παιχνίδια με τις εκφράσεις των συναισθημάτων:

Παιχνίδι μνήμης:
1. Τυπώνουμε δύο φορές τη σελίδα με τις εκφράσεις των συναισθημάτων σε χοντρό χαρτί (ή κολλάμε στη συνέχεια σε χαρτόνι ή πλαστικοποιούμε).
2. Κόβουμε τις κάρτες με τα πρόσωπα, τις τοποθετούμε κλειστές στο τραπέζι και μαντεύουμε τα ζευγάρια.

Βρες το ζευγάρι σου (ομαδικό παιχνίδι)*:
1. Χρησιμοποιούμε τις κάρτες που φτιάξαμε για το παιχνίδι μνήμης και παίρνουμε από μία χωρίς να τη δείξουμε στους άλλους.
2. Απλωνόμαστε στον χώρο και προσπαθούμε να βρούμε το ζευγάρι μας χωρίς λόγια, αλλά μόνο παίρνοντας την έκφραση του προσώπου στην κάρτα μας!

* Αν τα παιδιά είναι λιγότερα από 20, τυπώνουμε μόνο όσα πρόσωπα χρειαζόμαστε. Αν είναι περισσότερα, τυπώνουμε κάποια πρόσωπα από τρεις φορές ώστε να σχηματιστούν και τριάδες.
* Δυστυχώς οι μάσκες προστασίας κατά του covid-19 δε διευκολύνουν σε αυτό το παιχνίδι...


Εγγραφείτε στο Another Tale για περισσότερα νέα και ιδέες!

* indicates required

Σχόλια