Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με το άτακτο καπέλο

Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα στολίδια για το δέντρο δεν είναι ποτέ αρκετά! Ας φτιάξουμε λοιπόν μια χαρούμενη γιρλάντα με τις αταξίες του καπέλου!
Υλικά
  • Το εκτυπώσιμο που θα βρεις εδώ
  • Λεπτό χαρτόνι
  • Κόλλα στικ
  • Ψαλίδι
  • Σπάγγος
  • Συρραπτικό
  • Hole puncher ή καλαμάκι για σουβλάκι
Διαδικασία

1. Τύπωσε όσες φορές θέλεις τη σελίδα που θα βρεις εδώ με τις αταξίες του καπέλου (μία σελίδα φτιάχνει περίπου 120 εκ γιρλάντας). Για να έχει μεγαλύτερη αντοχή η γιρλάντα, προτίμησε πιο χοντρό χαρτί από το φωτοτυπικό ή κόλλησε τη σελίδα σε λεπτό χαρτόνι.

2. Κόψε τις μπάλες με τις αταξίες του καπέλου.

3. Δίπλωσε τη "μύτη" κάθε μπάλας προς τη λευκή πλευρά του χαρτιού, ώστε να φτιάξεις μια μικρή "τσέπη".

4. Άπλωσε τις μπάλες πάνω σε ένα τραπέζι με όποια σειρά σου αρέσει και γύρισέ τες από τη λευκή πλευρά. 

5. Ξετύλιξε αρκετό σπάγγο και άφησε ένα κομμάτι περίπου 10εκ - με αυτό θα τυλίξεις τη γιρλάντα σου πάνω σε ένα κλαδί του δέντρου για να τη στερεώσεις. 

6. Πάρε την πρώτη μπάλα και κλείσε τον σπάγγο μέσα στην τσέπη με το συρραπτικό. 

7. Άφησε ένα κομμάτι σπάγγου 10εκ και συνέχισε με την επόμενη μπάλα μέχρι να τελειώσουν. Μετά την τελευταία μπάλα, άφησε πάλι ένα κομμάτι σπάγγου 10εκ και κόψε τον σπάγγο.

8. Στόλισε με τη γιρλάντα σου το δέντρο!

TIP 1: Με τις μπάλες μπορείς επίσης να φτιάξεις ατομικά στολίδια. Αφού κόψεις τις μπάλες, μη διπλώσεις τις μύτες τους, αλλά άνοιξε στο κέντρο περίπου κάθε μύτης μια τρύπα με το hole puncher ή το καλαμάκι για σουβλάκι. Πέρασε μέσα από την τρύπα ένα κομμάτι σπάγγου για να κρεμάσεις το στολίδι σου.

TIP 2: Αυτή η γιρλάντα δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα! Όταν τελειώσουν οι γιορτές, μπορείς να τη στολίσεις στο δωμάτιό σου και να γελάς κάθε μέρα με τις αταξίες του καπέλου!

Δες όλη τη διαδικασία στο youtube.Σχόλια