Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Άτακτο Καπέλο: η ιστορία της ιστορίας

Το Άτακτο Καπέλο, το δεύτερο βιβλίο που φτιάξαμε και πάλι μαζί με τον εικονογράφο Σεραφείμ Στρουμπή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ!




Μια ιστορία για την αναστάτωση που προκαλεί το άτακτο καπέλο ενός μάγου. Τον έχει καταντήσει κλόουν στα μάτια των θεατών του - αν είναι ποτέ δυνατόν! Κι όταν ο μάγος θυμωμένος το πετάξει στα σκουπίδια, το καπέλο θα συνεχίσει να «ταλαιπωρεί» όποιον το βρει και το φορέσει στο κεφάλι του. Μήπως όμως μέσα από τις ανατροπές θα βρουν όλοι αυτό που ψάχνουν;

Μια ιστορία αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά, αλλά και σε όσους μεγάλους παραμένουν παιδιά!
Πολλά ευχαριστώ στον Σεραφείμ, σε όλη την ομάδα των εκδόσεων Μίνωας, στον Christos Georgis για την ηθική και τεχνική υποστήριξη και στη Σοφία για την έμπνευση.

Και μια έκπληξη! Το Άτακτο Καπέλο συνοδεύεται από το ομότιτλο τραγούδι που ηχογραφήσαμε στο Mad Ηat Music με τους Nikos Vogiatzakis, Dimitris Pagomenos, Nikos Pagomenos και Αλέξανδρο Κανακάκη! Θα το βρείτε σκανάροντας το QR Code στο βιβλίο ή πατώντας εδώ: .



Η ιστορία του πως Το Άτακτο Καπέλο έγινε και τραγούδι έχει την πλάκα και τη σημασία της. Μία μέρα, μέσα στην καραντίνα (Μάρτιος 2020) κι ενώ κείμενο κι εικονογράφηση του βιβλίου είχαν σχεδον τελειώσει, συζητούσα στο τηλέφωνο με τον Σεραφείμ την ιδέα να φτιάξουμε ένα μικρό βίντεο για το λανσάρισμα του βιβλίου κι αναρωτιόμασταν τι μουσική θα βάζαμε. Το ίδιο απόγευμα, άρχισα να σκαρώνω στίχους που διηγούνταν την ιστορία του καπέλου. Μετά άρχισα να τους σιγοτραγουδώ μέχρι που η μελωδία άρχισε να μού αρέσει. Τότε με μαγνητοφώνησα να τραγουδώ στο κινητό μου και πήγα και βρήκα τον πολυτάλαντο Νίκο Βογιατζάκη στο Mad Ηat Music, 


Εκείνος ενθουσιάστηκε κι άρχισε να φαντάζεται εισαγωγές, γέφυρες και τα όργανα που θα ταίριαζαν με τη μελωδία. Φώναξε τον Αλέξανδρο Κανακάκη με το κλαρίνο του, πήρε κι εκείνος την κιθάρα του κι άρχισαν να πειραματίζονται. Έτυχε να περνάει από εκεί ο Δημήτρης Παγωμένος, του άρεσε αυτό που άκουσε κι είπε "εγώ παιδιά ευχαρίστως το τραγουδάω". Ο μόνος που έλειπε από την παρέα ήταν ο Νίκος Παγωμένοςνα συμπληρώσει με τα ντραμς του το καρέ. Έλα όμως που το καρέ έγινε πεντάδα! Γιατί κάποια στιγμή που ημουν κι εγώ στο στούντιο, άρχισα να συνοδεύω τον Δημήτρη που τραγουδούσε, εκείνος κοιτάχτηκε με τον Νίκο κι αποφάσισαν ότι ωραία θα ταίριαζε και μία γυναικεία φωνή. 



Προσεξατε τη σύμπτωση Mad Ηat Music - Άτακτο Καπέλο; Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ταλαντούχους μουσικούς για τη συνεργασία και ειδικά στον Νίκο Βογιατζάκη που με βοήθησε να κάνω ένα όνειρό μου πραγματικότητα!

Σχόλια