Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι παπιάνθρωποι (κολλάζ & ζωγραφική)

Ψάχνοντας σε ένα από τα blog που παρακολουθώ, βρήκα την εξής ιδέα για εύκολη δραστηριότητα με τη Σοφία: κόβεις γύρω-γύρω ολόσωμες φωτογραφίες ανθρώπων π.χ. από περιοδικά κόβοντας μαζί και τα κεφάλια, τα χέρια ή και τα πόδια, τις κολλάς μετά πάνω σε ένα κομμάτι λευκό χαρτί και το δίνεις στο παιδί να συμπληρώσει τα κομμένα κεφάλια όπως αυτό θέλει.

Ετοίμασα λοιπόν δυο σελίδες χαρτί με "ακέφαλα σώματα" και τις άφησα μαζί με μερικούς μαρκαδόρους στο τραπέζι. Η Σοφία δεν άργησε να τις προσέξει. "Θα τους κάνω κεφάλια πάπιας!", μου ανακοίνωσε. Μου φάνηκε τόσο αστείο που γέλασα. "Δηλαδή θα φτιάξεις παπιάνθρωπους;" τη ρώτησα. Αυτή χάρηκε τόσο με τον ενθουσιασμό μου που πολύ γρήγορα γέμισε και τις δυο σελίδες με παπιάνθρωπους.





"Θέλω να φτιάξω κι άλλους!" μου είπε, οπότε πήρα ένα περιοδικό κι άρχισα να κόβω και να κολλάω καινούργια "υποψήφια θύματα" σε χαρτιά. Μόλις τελείωνε ένα, μου το έδειχνε λέγοντας "Κι άλλος παπιάνθρωπος!" και σκάγαμε κι οι δυο στα γέλια.



Μετά προέκυψαν κι άλλα πλασματάκια:








Δεν είναι τέλεια; Το μόνο που λυπάμαι είναι που δεν πρόλαβα να ζωγραφίσω κι εγώ λιγάκι, με κράτησε η Σοφία απασχολημένη με το κόψιμο και το κόλλημα.

Μου αρέσουν πολύ οι δραστηριότητες που είναι απλές στην προετοιμασία τους -άρα δεν αποθαρρύνονται γονείς και παιδιά από το να τις δοκιμάσουν- αλλά είναι τόσο πλούσιες σαν αποτέλεσμα! Το μόνο που χρειάζεται, εκτός από ένα περιοδικό, ψαλίδι, κόλλα, λευκά χαρτιά και μαρκαδόρους, είναι φαντασία. Και τα παιδιά διαθέτουν άφθονη...

Αυτό είναι ένα άρθρο που έγραψα για το αδερφάκι αυτού του blog, την ιστοσελίδα των CretaMums. Διαβάστε το εδώ
Με τη Σοφία κάναμε αυτή τη δραστηριότητα αρχές Ιουνίου 2016.

Σχόλια