Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελλάδα δεν είναι ΜΟΝΟ Αθήνα

Είμαι Αθηναία που ζει στο Ηράκλειο, το ξέρετε. Από τότε που μετακόμισα, έχω νιώσει καλά αυτό το "Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ Αθήνα". Κυβέρνηση, πολιτικοί, μέσα φαίνεται να αδιαφορούν για τα εκτός Αθηνών. Δεν είναι τυχαίο ότι, στην Κρήτη τουλάχιστον, οι άνθρωποι βλέπουν τα δικά τους κανάλια και διαβάζουν τις δικές τους εφημερίδες, αφού νιώθουν ότι τα λεγόμενα εθνικά μέσα τους αγνοούν. Αν συμβαίνει και σε άλλες πόλεις, ας με ενημερώσει κάποιος με σχόλιο! 

Εντύπωση μου κάνει που και τα ηλεκτρονικά μέσα -που θεωρητικά καταργούν τις αποστάσεις- επίσης προβάλλουν κυρίως τα Αθηναϊκά δρώμενα: προβλήματα, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις κ.λπ. Κι όταν ασχολούνται με τα εκτός Αθηνών, είναι πιθανότερο να προβάλλουν κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό, παρά στην επαρχία. 

Είναι κρίμα γιατί η επαρχία έχει περισσότερες ελλείψεις και επομένως θα επωφελούταν περισσότερο από την προβολή. Είναι κρίμα όμως και γιατί γίνονται εξαιρετικές προσπάθειες και στην επαρχία που αξίζει να ενισχυθούν, όχι μόνο γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη, αλλά και γιατί δίνουν παραδείγματα ανθρωπιάς σε όλους. 

Αναφέρω κάποιους μόνο φορείς που είχα την τύχη να γνωρίσω ως Χριστίνα και με την ομάδα των CretaMums – υπάρχουν πολλοί περισσότεροι. Μέρες που είναι, ας ενημερωθούμε για το έργο τους κι ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί. ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣύλλογος Δικαίωμα στη ΖωήΣτέγη Ανηλίκων ΗρακλείουΚοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο ΗρακλείουΔίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (koinoniaher)GiveΣπιτι Των Αγγελων House of Angels,Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στο Δήμο Ηρακλείου,Παιδικός σταθμός Κοινωνικής Μέριμναςhttp://www.efzo.gr/ Παιδικό Χωριό SOS ΚρήτηςΌαση Παιδιού.

Καλές γιορτές σε όλους!


Από τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τη Μουσική Σχολή Ωδή, τη Σχολή Εν Χορώ & τις CretaMums στις 7/12/2014 για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Ηρακλείου

Σχόλια