Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O μικρός και ο μεγάλος Τζέμι

Με τη Σοφία περνάμε τώρα τη φάση των φανταστικών (ενίοτε και σουρεάλ!) διαλόγων. Σχεδόν κάθε μέρα μου λέει κάτι που με αφήνει εντελώς άναυδη για τον τρόπο που λειτουργεί το παιδικό μυαλό, την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται και τα νοητικά άλματα που κάνει.

Τις προάλλες είχε ξεμείνει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας το βιβλίο του Jamie Oliver 15λεπτα Γεύματα. Την ώρα που τρώγαμε λοιπόν με τη Σοφία για μεσημέρι, με ρωτάει «Πώς τον λένε αυτόν;» «Jamie» της απαντάω. «Τι κάνει;» ξαναρωτάει. «Μαγειρεύει.»


Εκείνη τη στιγμή σηκώνει το βλέμμα της στο ράφι με τα βιβλία μαγειρικής και μου λέει: «Κι άλλος Τζέμι!» Κοιτάζω κι εγώ και μένω: μου έδειχνε το βιβλίο Naked Chef, στην πλάτη του οποίου έχει μια φωτογραφία του Jamie Oliver. Βρε αετίσιο μάτι που έχει το παιδί μου, σκέφτηκα.



Το κατεβάζω λοιπόν από το ράφι και το ακουμπάω δίπλα στα 15λεπτα Γεύματα. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται ο Jamie καμιά 20αριά χρόνια νεότερος. Και τι με ρωτάει; «Τι κάνει ο μικρός Τζέμι;» Προς στιγμήν (ξανα)μένω, αλλά λέω κάτι δεν κατάλαβα καλά. «Μαγειρεύει κι αυτός». «Τι μαγειρεύει;» Ξεφυλλίζω στα γρήγορα το βιβλίο και βρίσκω μια φωτογραφία που ο Jamie χτυπάει –νομίζω- ασπράδια, οπότε της απαντάω: «Κέικ μαγειρεύει». «Και ο μεγάλος Τζέμι; Τι μαγειρεύει;» Εντάξει, τι να πω, σε μένα είναι εμφανής η διαφορά ηλικίας του Jamie, αλλά και στη Σοφία;;



Και αυτή είναι η νέα μας ασχολία την ώρα του φαγητού. Βρίσκουμε μέσα στα δυο βιβλία τι μαγειρεύουν ο μικρός και ο μεγάλος Τζέμι!

Σχόλια