Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Πριν λίγες εβδομάδες η Σοφία πήγε στο «σχολείο» για πρώτη φορά. Τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιώ για να μη με δείρει κανένας που αποκαλώ σχολείο τη δημιουργική απασχόληση της Σοφίας δυο φορές την εβδομάδα από τρεις ώρες! Παρόλα αυτά, εγώ τις τύψεις και τα διλλήματά μου τα είχα – και τα έχω ακόμα! «Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσεις πάλι να δουλεύεις», έλεγε η μια Χριστίνα. «Ναι, αλλά δεν είναι ούτε δυο χρονών», απαντούσε η άλλη. «Βρε κουτό, αφού της αρέσει να είναι με άλλα παιδάκια, στο ζητάει!», ανταπαντούσε η πρώτη Χριστίνα. «Ναι, αλλά δεν είναι ούτε δυο χρονών», επέμενε η δεύτερη. «Μα έτσι θα προσαρμοστεί σταδιακά στην έννοια του σχολείου και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη του χρόνου, και ψυχολογικά και σαν οργανισμός», ξαναπροσπαθούσε η πρώτη Χριστίνα. «Ναι, αλλά δεν είναι ούτε δυο χρονών», ξαναγκρίνιαζε η δεύτερη. Και ούτω καθεξής…

Και εν μέσω αυτής της διαμάχης μέσα στο μυαλό μου, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο λαμβάνω email από τη δασκάλα της Σοφίας που αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Παρακαλούμε φέρτε μαζί μας ένα σετ ρούχων, ένα δεκατιανό και ένα παγουρίνο». Και εκεί τρώω τη δεύτερη φρίκη. Παγουρίνο;; Τα είχα καταργήσει τα παγουρίνα γιατί με εκνεύριζε που έπιαναν βρώμα στα πιο απίθανα σημεία ή σκούριαζαν, που έσταζαν ή δεν είχαν καθόλου πρακτικό άνοιγμα και που κυρίως άφηναν πλαστική ή μεταλλική γεύση στο νερό μετά από λίγη μόλις ώρα: ένα νερό με γεύση, σκεφτόμουν, δεν μπορεί να είναι ένα καλό νερό! Στο σπίτι, λοιπόν, έδινα στη Σοφία νερό σε γυάλινο ποτήρι με καλαμάκι και εκτός σπιτιού της κρατούσα κάθε φορά ένα καινούργιο μικρό εμφιαλωμένο νερό στο οποίο επίσης έβαζα ένα καλαμάκι. Τι να πω τώρα στις δασκάλες; Να πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που θα πρέπει να ψαρεύετε το καλαμάκι από το μπουκαλάκι της Σοφίας; Σιγά τα ωά θα μου πείτε, αλλά αυτή εδώ η μάνα έχει την τάση να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό!

Και ενώ σκεφτόμουν όλα αυτά, θυμήθηκα την Κατερίνα Καψαμπέλη και το ηλεκτρονικό της κατάστημα με παιδικά οικολογικά είδη lets go green. Την είχα γνωρίσει τον περασμένο Δεκέμβρη στο συνέδριο mamamila και από τότε κρατάμε επαφή διαδικτυακά. Δεν μπορεί, είπα στον εαυτό μου, η Κατερίνα θα έχει παγουρίνο να μου προτείνει, κάποιο που να είναι πρακτικό και υγιεινό ταυτόχρονα. Πράγματι, σε λίγες μέρες λαμβάνω ένα πακέτο από την Κατερίνα, μαζί με τις ευχές της για καλή σχολική χρονιά! Το πακέτο περιλάμβανε ένα ανοξείδωτο bpafree παγουρίνο, ένα ταπεράκι, επίσης ανοξείδωτο και bpa free, και μια ισοθερμική τσάντα–lunch box, όλα πολύ χαριτωμένα! 


Το παγουρίνο πρόλαβα να το δοκιμάσω αρκετές μέρες πριν ξεκινήσει η Σοφία το σχολείο και έμεινα πολύ ευχαριστημένη: δε στάζει και δεν αφήνει καμιά απολύτως γεύση στο νερό, ακόμα και μετά από ώρες! Την ισοθερμική τσάντα επίσης τη βολεύτηκα γιατί φοριέται και στους ώμους σαν backpack! Το δε ταπεράκι κλείνει αεροστεγώς, το βάζω και κάθετα στην τσάντα της Σοφίας χωρίς να έχουμε διαρροές, και χωράει αρκετά πράγματα χωρίς όμως να πιάνει το ίδιο χώρο γιατί είναι πλακέ.

Λίγο διάβασμα πριν ξεκινήσουμε για το σχολείο!
Κι έτσι τουλάχιστον οι μισές μου υστερίες καταλάγιασαν, τώρα παλεύω τις άλλες μισές, τις τύψεις και τα διλήμματα! Καλή σχολική χρονιά σε όλους και let's go green!

http://www.letsgogreen.gr/

Σχόλια