Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι CretaMums έγιναν ενός έτους και τα λένε... όλα!



Πέρασε ένας χρόνος από τότε που αργά ένα βράδυ έφτιαξα την ομάδα των CretaMums στο facebook. Οι προσδοκίες μου τότε ήταν να γνωρίσω τρεις-τέσσερις μαμάδες με παιδιά σε κοντινή ηλικία με τη Σοφία που να ψάχνουν, όπως κι εγώ, παρέα στις βόλτες τους. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, είχα γνωρίσει επτά μαμάδες και ένιωθα ότι θα ήμουν αχάριστη να ζητήσω περισσότερα. 

5 Ιουνίου 2012. Η πρώτη συνάντηση από την οποία υπάρχουν φωτογραφίες.
Μετράτε κεφάλια; Τρεις μαμάδες κι εγώ που φωτογραφίζω τέσσερις!

Και ξαφνικά το Σεπτέμβρη έγινε μια έκρηξη! Αρχίσαμε να μαζευόμαστε δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε μαμάδες και άλλα τόσα παιδιά! Δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Που θα συναντιόμασταν το χειμώνα; Θα βρίσκαμε εσωτερικό χώρο να μπορεί να φιλοξενήσει τόσα άτομα; Μήπως έπρεπε να καθιερωθεί και δεύτερη μέρα συναντήσεων για να σπάσει ο κόσμος; Κι αν οι CretaMums δεν ήταν παρά μια μόδα που θα ξεφούσκωνε σιγά-σιγά;

25 Σεπτεμβρίου 2012. Η τελευταία συνάντηση σε εξωτερικό χώρο και γίνεται χαμός!

Τελικά, όλο το χειμώνα συναντιόμασταν σταθερά δυο μέρες την εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη, και σχεδόν κάθε φορά προστίθεντο στην παρέα νέα μέλη. Σήμερα ο αριθμός των μαμάδων που έρχονται στις συναντήσεις πλησιάζει τις 40, ενώ η σελίδα μας στο facebook έχει 2,000 φίλους. Και πέρα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας, κάνουμε κι άλλα πολλά: εκδρομές, σεμινάρια, πάρτι, παζάρι! Και θα κάναμε πολύ περισσότερα αν ο χρόνος δεν είχε μόνο 365 μέρες…

3 Μαρτίου 2013. Το μασκέ πάρτι-κόψιμο βασιλόπιτας των CretaMums.

Το τι είναι για μένα οι CretaMums το έχω ξαναγράψει εδώ. Είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Τι σημαίνουν όμως οι CretaMums και για κάποιες από τις υπόλοιπες της παρέας;



Ευτυχία: «Πάντα είχα την ανάγκη να συμμετέχω σε συλλογικές προσπάθειες, γι' αυτό κι είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω σε αυτήν εδώ την ομάδα. Εδώ και ένα χρόνο μαζί με το Χρύσανθο περνάμε πολύ δημιουργικά τα απογεύματά μας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι γνώρισα πολύ αξιόλογα άτομα, η καθεμιά με τη δική της κρυφή ή φανερή δύναμη! Η ομάδα αυτή εξελίσσεται με μια δυναμική απίστευτη, σίγουρα γιατί ταιριάζουμε σε πολλά, αλλά και γιατί πλέον υπάρχει δέσιμο και αγάπη μεταξύ μας. Νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά!»

Νατάσσα: «Οι CretaMums για μένα, ήταν η μαμαδοπαρέα που ευχόμουν να είχα, γιατί το κέφι είναι πραγματικό, οι απόψεις που ακούγονται βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακροατών και δεν υπάρχουν ‘ξεκατινιάσματα’, ούτε κι αυτή η ενοχλητική ‘ξερολίαση’, δείγμα ανθρώπων με ανασφάλειες!»

Αγγέλα: «Οι CretaMums καλύπτουν την ανάγκη μου για ψυχαγωγία, επικοινωνία και ασφάλεια, την ανάγκη μου να βρω και να προσφέρω εκτίμηση, αγάπη και κατανόηση! Έχουμε μοιραστεί ανησυχίες και προβληματισμούς, έχουμε βοηθήσει ή συμβουλέψει η μία την άλλη, έχουμε πάρει αποφάσεις, έχουμε θυμώσει, έχουμε κάνει όνειρα και έχουμε ταξιδέψει! Και όλα αυτά, μαζί με τα παιδιά μας!» 

Αλεξάνδρα: «Λατρεύω τα παιδιά - το όνειρό μου ήταν να γίνω νηπιαγωγός. Η γνωριμία μου με τις CretaMums εκπληρώνει το όνειρο μου!!! Το γουστάρω πολύ όλο αυτί που γίνεται και γίνομαι κι εγώ παιδί! Και όταν βλέπω τα προσωπάκια τους να λάμπουν και να χαμογελούν, είναι ό,τι καλύτερο για να μου φτιάξει τη μέρα, τη διάθεση, τη ζωή μου ολόκληρη! Ελπίζω οι CretaMums να γίνουν κίνημα!»

Μάγδα: «Ήρθα στις CretaMums για να κοινωνικοποιηθεί η κόρη μου Φραντζέσκα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κι εμένα λίγη κοινωνικοποίηση δεν θα με πειράξει! Κατάλαβα ότι είμαι ομαδικό ζώο και μου αρέσει να ανήκω σε μια ομάδα. Μέσα από τις CretaMums ανακάλυψα επίσης ένα Ηράκλειο γεμάτο με δραστηριότητες για παιδιά και τους γονείς τους! Και το σημαντικότερο: συνειδητοποίησα ότι στις συναντήσεις βρίσκομαι με ανθρώπους που δεν τους νοιάζει ότι είμαι ξένη: είμαστε πάνω από όλα γυναίκες και μαμάδες!»  

Λίτσα: «Πάντα μου άρεσε να ανήκω κάπου που να με εκφράζει. Τώρα ξέρω που θέλω να ανήκω. Ανάμεσα σε τόσες γλυκές μανούλες που μπορείς να μοιραστείς την αγωνία σου, τη χαρά σου, τους προβληματισμούς, τις μικρές καθημερινές στιγμές που ζεις με τα παιδιά σου. Και τόσα άλλα που μπορείς έτσι απλά να συνεργαστείς και να έχεις το πιο υπέροχο αποτέλεσμα. Πες την ιδέα σου… και για όλα τα άλλα υπάρχουν οι CretaMums

Μαρία Κ.: «Τις υπέροχες CretaMums τις ανακάλυψα το καλοκαίρι και δεν μπορώ να περιγράψω πόσο υπέροχα αισθάνομαι στην παρέα τους... έγιναν συνήθεια ...έγιναν φίλες μου καλές… Είμαι τυχερή που σας βρήκα και σας έχω στα εύκολα αλλά... και στα δύσκολα!»

Ελευθερία: «Ξεκίνησα δειλά- δειλά να πηγαίνω στις συναντήσεις τον Οκτώβριο και τώρα περιμένω πως και πως να έρθει η Τετάρτη... CretaMums: κάνουν καλό και στις μαμάδες και στα παιδιά!»

Μαρία Ν.: «Τις CretaMums τις γνώρισα το Νοέμβρη και κάθε Τετάρτη ανυπομονώ κι εγώ και ο Φίλιππος για τη συνάντησή μας. Κάποιες Τετάρτες νομίζω ανυπομονώ πιο πολύ από το Φίλιππο!»

Μαρία Π.: «Η επιθυμία μου να μπω στην ομάδα ήταν περισσότερο δική μου ανάγκη, ούσα άνεργη τον τελευταίο χρόνο, χωρίς πολλές παρέες. Έτσι, είδα ότι μπορώ να συνδυάσω άψογα τις νέες μου γνωριμίες, με τη συντροφιά και απασχόληση των παιδιών. Είστε όλες καταπληκτικές μαμάδες με καταπληκτικά παιδιά! Χαίρομαι που σας γνώρισα!»

Άννα Μπ.: «Είμαι πολύ χαρούμενη που σας γνώρισα κι έχω αποκτήσει καινούργιες φίλες, είστε όλες πάρα πολύ καλές και αξιόλογες!»

Γεωργία: «Από φέτος συμμετέχουμε με την κόρη μου στο παιχνίδι των CretaMums σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ελευθερία και ασφάλεια. Η Βασιλική είναι 2,5 ετών, ηλικία κατάλληλη για κοινωνικοποίηση και καθώς δεν πάει ακόμη παιδικό σταθμό, η παρέα με τα ζουζούνια της παρέας είναι ό,τι πρέπει!»

Γιώτα: «Όλες οι μανούλες που έχουμε γνωρίσει στις CretaMums είναι υπέροχες. Είμαστε ομάδα, που η καθεμιά έχει το δικό της ρόλο, το δικό της ταλέντο, μα όλες τον ίδιο σκοπό: το χαμόγελο και την ευτυχία του παιδιού της και όχι μόνο. Η μία το ξεκινάει, η άλλη το τελειώνει. Από μια πρόταση φτιάχνεται μια ολόκληρη γιορτή γεμάτη δώρα και λιχουδιές, μα περισσότερο από αυτά γεμάτη κέφι!»

Μαρία Σ.: «Ήρθαμε πρώτη φορά στις συναντήσεις πριν 2 μήνες περίπου και από τότε δεν έχουμε χάσει καμία συνάντηση - και μετάνιωσα που δεν είχαμε ξεκινήσει να ερχόμαστε νωρίτερα! Τώρα πια περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η Τρίτη να συναντηθούμε με τους νέους φίλους και φίλες, καθώς και με τις γλυκές μαμάδες τους!»

Άννα Μ.: «Από αρκετά νωρίς είχα γίνει φίλη με τις CretaMums στο facebook,αλλά δεν είχα τολμήσει να πάω στις συναντήσεις! Τώρα εγώ και η Εβελίνα περιμένουμε πως και πως τις Τρίτες για να παίξουμε και να τραγουδήσουμε με τους καινούριους μας φίλους-φίλες! CretaMums σας ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές που περνάμε -και θα περνάμε- μαζί!»

Τζανέτα: «Έμαθα για την ομάδα απ' το facebook και χαίρομαι να ξέρω ότι το παιδί μου θα μεγαλώνει κάνοντας παρέα με τόσα παιδάκια και ότι εγώ θα γνωριστώ με τόσο "ψαγμένες" και ευαισθητοποιημένες μαμάδες - γιατί αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό των CretaMums!»


Κατόπιν όλων αυτών, εγώ τι άλλο να πω;; Έχω δουλέψει ως project manager («διαχειριστής έργων») για πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για 15 χρόνια. Κι όμως το «έργο» των CretaMums μου φαίνεται ότι είναι το πιο σημαντικό. Γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπω από τόσο κοντά την επίδραση της προσπάθειάς μου πάνω σε πραγματικούς ανθρώπους. Κι ας είμαστε μόνο σαράντα. Σας ευχαριστώ όλες και καθεμιά ξεχωριστά.

Χρόνια μας πολλά κορίτσια! Και του χρόνου! 






Σχόλια

  1. Να τα χιλιάσετε!! Χρόνια Πολλά...συνεχίστε έτσι δυναμικά, πάντα με ωραίες ιδέες! Και μην ξεχνάτε εμάς τις μανούλες της Αθήνας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πως να σας ξεχάσουμε;; Το ένα πόδι μας είναι πάντα εκεί, στην Αθήνα!! Ευχαριστούμε για τις ευχές, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Χριστίνα μου, εύχομαι η παρέα σας να μεγαλώνει συνεχώς και νέα μέλη να προστίθενται! Να τα 100στήσετε! Η πρωτοβουλία που πήρες εκείνο το βράδυ να φτιάξεις το FB group, τελικά ήταν εξαιρετική!
    Φιλιά!
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τις ευχές Ασπασία! Ελπίζω να είστε κι εσείς καλά και να σας υποδεχτούμε κάποια φορά στο Ηράκλειο! Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά κορίτσια, να τα εκατοστήσεται σε χρόνια και σε αριθμό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Χριστινάκι μου, είσαι άξια και σπουδαία, σε όλα σου και είμαι περήφανη που σε έχω φιλενάδα μου. Και θα συμφωνήσω, γνωρίζοντας την επαγγελματική σου πορεία, ότι τα παραπάνω είναι το καλύτερο project feedback, το πιο αληθινό και ανθρώπινο. Σε φιλώ πολύ και να τα 100στησετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την "ψήφο εμπιστοσύνης" φιλενάδα μου! Με συγκινείς!

      Διαγραφή
  5. Χρονια σας πολλα Χριστινα!! Αν στον ενα χρονο ειστε 40, στα 2 χρονια ευχομαι 80 χαλαρα!
    Σε 5-6 συνεδριακο κεντρο:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου