Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Blogging is… my beauty sleep!



Όταν μου ζήτησαν από τις Ψηφιακές Γειτονιές μία φωτογραφία από το χώρο που blog-αρω, προς στιγμή "κόλλησα". Που blog-αρω αλήθεια; Και να το πάρουμε από την αρχή: τι σημαίνει blog-αρω; Είναι η καθεαυτή πράξη της πληκτρολόγησης ενός άρθρου; Ή συμπεριλαμβάνει και όλη τη διαδικασία σκέψης και τον "οραματισμό" αυτού του άρθρου; 

Μα τι ερώτηση είναι αυτή, μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ίσως γιατί στους περισσότερους αυτά τα δυο πάνε μαζί. Όχι όμως στην περίπτωσή μου. Πρώτα επεξεργάζομαι μια ιδέα για ένα άρθρο εντελώς στο μυαλό μου και, όταν πια κάθομαι στον υπολογιστή, γράφω σχεδόν αυτόματα όλο το άρθρο μονορούφι (Σοφίας επιτρέποντος εννοείται). Κι ενώ γράφω σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, στο γραφείο, στο σαλόνι, στην κουζίνα (μόνο στο μπάνιο δεν έχω γράψει!), σκέφτομαι κυρίως σε ένα μέρος: στο κρεβάτι μου. Και πιο συγκεκριμένα όταν κοιμάμαι

Πάντα μου συνέβαινε αυτό. Σαν υποψήφια πανελλαδικών, συχνά ξάπλωνα με την απορία για το πώς λύνεται μια άσκηση των μαθηματικών και το πρωί ξυπνούσα έχοντας βρει τη λύση. Αργότερα σαν επαγγελματίας, μπορεί να είχα περάσει όλη τη μέρα ψάχνοντας τη δημιουργική ιδέα για την τοποθέτηση ενός νέου προϊόντος στην αγορά, να πήγαινα στο κρεβάτι απογοητευμένη και το άλλο πρωί να ξυπνούσα σχεδόν φωνάζοντας "εύρηκα"! 

Το ίδιο μου συμβαίνει τώρα σχεδόν σε όλα τα άρθρα που έχω γράψει για το blog μου. Ξαπλώνω έχοντας μια ιδέα, κάτι μαγικό συμβαίνει την ώρα που κοιμάμαι κι όταν ξυπνάω έχω όλο το άρθρο στο μυαλό μου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να μείνω ξαπλωμένη λίγη ώρα και να το συλλογιστώ να μη μου φύγουν οι λέξεις... Και ύστερα με την πρώτη ευκαιρία κάθομαι και το γράφω… χωρίς αναπνοή!

Εγώ λοιπόν blog-αρω στον ύπνο μου!

Σχόλια

  1. Ενδιαφέρουσα οπτική. Έχει και αυτό μία βάση, είναι αλήθεια :)
    Χαίρομαι που σε e-γνωρίζω και θα χαρώ που θα σε γνωρίσω και από κοντά σε 10 μέρες.

    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε να ανταλλάξουμε πολλές ενδιαφέρουσες οπτικές στο συνέδριο! Καλή αντάμωση Ασπασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλγα Χατζηχρίστου10 Απριλίου 2013 στις 11:13 π.μ.

    Πόσο σε καταλαβαίνω! Σχεδόν το ίδιο μου συμβαίνει πολύ συχνά. Στον ύπνο μου όχι αλλά λίγο πριν. Συντάσσω τις καλύτερες παραγράφους, παραθέτω τα πιο πειστικά επιχειρήματα και "γράφω" τους πιο εντυπωσιακούς επιλόγους! Το πρόβλημά μου είναι να καταφέρω να σηκωθώ εκείνη την ώρα και να τα γράψω, πράγμα δύσκολο. Τουλάχιστον προσπαθώ να βάλω "σημάδια" στο μυαλό μου για να τα βρω την άλλη μέρα!
    Περιμένω να σε γνωρίσω από κοντά!
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, πως να μη σου φύγουν οι λέξεις!! Μου έχουν πει να έχω πάντα στο κομοδίνο μου ένα σημειωματάριο, αλλά όλο το ξεχνάω. Άσε που φοβάμαι ότι αν ανοίξω το φως θα μου φύγει ο ύπνος και άντε να τον βρω μετά πάλι! Θα τα πούμε και από κοντά Όλγα!

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Χριστίνα! Κι εγώ θέλω να γνωρίσω όλες τις Κρητικοπούλες blogger! Φιλιά από τα Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν είμαστε και λίγες οι "Κρητικοπούλες" blogger! Τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί εγώ δεν είμαι Κρητικιά αλλά βρέθηκα στην Κρήτη και είπα να το αξιοποιήσω! Τα λέμε από κοντά στις 20/4, διάβασα ότι θα έρθεις!

      Διαγραφή
  5. Χριστίνα κι εγώ το ίδιο παθαίνω! Ή όταν κοιμάμαι ή στο ντους! Το θέμα δεν είναι πού θα σε βρει η έμπνευση, αλλά να σε βρει..χαχα.. Παρεπιπτόντως,κούκλα στη φώτο! Φιλιά, Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Καλλιόπη! Η φωτογραφία είναι όσο πιο φυσική μπορούσε. Δηλαδή ετοιμάστηκα κανονικά για ύπνο, έπεσα στο κρεβάτι και φώναξα στο Χρήστο: "πριν ξαπλώσεις τράβα με μια φωτογραφία!" Εκείνο το βράδυ βέβαια δεν blog-αρα, να τα λέμε όλα!

      Διαγραφή
  6. Χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά έστω και στο τέλος! Να είσαι πάντα καλά, να σου έρχονται πάντα οι καλές ιδέες για όλα στον ύπνο σου και θα τα λέμε από τα ιστολόγιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου