Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά τις CretaMums και οι VolosMums!! Η “Mother Power” εξαπλώνεται!!



Με την πόλη του Βόλου με συνδέει μια ιδιαίτερη σχέση. Έχω ακόμα στο μυαλό μου την εικόνα του λιμανιού, όπως το πρωτοαντίκρισα σαν κοριτσάκι του δημοτικού – με είχε πάρει μαζί της η μαμά μου, καθηγήτρια τότε, στην πενταήμερη εκδρομή του σχολείου όπου δούλευε. Από τότε, πέρασα αρκετές φορές από το Βόλο πηγαίνοντας διακοπές σε κάποιο χωριό του Πηλίου. Ώσπου περίπου δέκα χρόνια πριν, οι γονείς μου αποφάσισαν να χτίσουν με το εφάπαξ τους ένα εξοχικό σπιτάκι στον Άγιο Λαυρέντη, ένα χωριό του Πηλίου 19 χλμ από το Βόλο. Και έτσι αποκτήσαμε κι εμείς σαν οικογένεια χωριό για να πηγαίνουμε το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο (και όχι μόνο!), όπως οι περισσότεροι Έλληνες! Πλέον δεν περνάμε απλώς από το Βόλο, αλλά κατεβαίνουμε εκεί συχνά για τις δουλειές μας, τα ψώνια μας και φυσικά την απαραίτητη στάση στα Παλιά για τσίπουρα.

Θα έλεγα λοιπόν ότι μετά την Αθήνα και τώρα πια το Ηράκλειο, ο Βόλος είναι η αμέσως επόμενη αγαπημένη μου πόλη. Μάλιστα κάποια στιγμή ο μπαμπάς μου είπε, μισο-αστεία, μισο-σοβαρά, ότι μετά τις CretaMums πρέπει να φτιάξω και τις VolosMums! Καταλαβαίνετε την έκπληξη και τη χαρά μου όταν έλαβα το εξής μήνυμα από την Πόπη: «Θα ήθελα να σου πω ότι διαβάζω συχνά για το εγχείρημά σου τελευταία και ‘ζήλεψα’ είναι η αλήθεια! Λέω λοιπόν να μαζέψω τις Βολιώτισσες μαμάδες. Θα σε πείραζε να ονόμαζα τη σελίδα μου ‘VolosMums’;»

Όχι μόνο δε με πείραζε, αλλά ίσα-ίσα που χάρηκα που η ιδέα της κοινωνικοποίησης μαμάδων μαζί με τα παιδιά τους άρχισε να βρίσκει κι άλλους οπαδούς! Με την Πόπη, εντελώς συμπτωματικά, έχουμε ακολουθήσει αντίστροφες διαδρομές. Εγώ από την Αθήνα κατέβηκα στο Ηράκλειο, ενώ εκείνη από τη Νέα Αγχίαλο (μια πόλη λίγο έξω από το Βόλο) κατέβηκε στα Χανιά για σπουδές. Πέντε χρόνια μετά επέστρεψε, γνώρισε τον άντρα της και εγκαταστάθηκε στο Βόλο, όπου δε γνώριζε σχεδόν κανένα. Σήμερα έχει ένα γιο 3,5 χρονών και μια κορούλα 2 χρονών και αναζητά παρέα για την ίδια και τα παιδάκια της.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε πριν από δέκα μέρες τη σελίδα των VolosMums στο facebook και ήδη αριθμεί 100 μέλη! «Ας οργανωθούμε οι Βολιώτισσες μανούλες για να κάνουμε παρεούλα στις βόλτες μας με τα παιδάκια μας», έγραψε η Πόπη. «Με αφορμή τις CretaMums δημιουργήσαμε και για τον Βόλο τις VolosMums για να οργανωθούμε, να βρεθούμε και να γεμίσουμε τα πάρκα της πόλης μας με πολλά παιδάκια και πολλές μανούλες...»

Η ομάδα έχει την πρώτη της συνάντηση αυτή την Τετάρτη 27/3 το πρωί στο πάρκο πίσω από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Τους ευχόμαστε να περάσουν τέλεια και να ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις μέχρι να γεμίσουν όλα τα πάρκα του Βόλου!

Κλείνω παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι:  

Αν όλες οι μαμάδες πιάναν γερά τα χέρια
Μαζί με τα παιδάκια τους και στήνανε χορό
Ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος 
Και όλη την Ελλάδα θ’ αγκάλιαζε θαρρώ!

(Ή αλλιώς Mother Power!)

Σχόλια

  1. Πολύ χαίρομαι!! Καλή αρχή στις VoloMums και εύχομαι να εξαπλωθούμε παντού!
    Είμαι σίγουρη ότι θα περνάνε το ίδιο όμορφα με εμάς τις Cretamums!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου