Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οδηγός Μόδας για Μαμάδες Φθινόπωρο-Χειμώνας



Αγαπημένες μου φίλες,

Μετά την επιτυχία του Οδηγού Μόδας για Μαμάδες Άνοιξη-Καλοκαίρι, σας παρουσιάζω σήμερα με χαρά τον Οδηγό Μόδας Φθινόπωρο-Χειμώνας.

Ξεθάψτε τις φόρμες και τα κολάν που φορούσατε στο γυμναστήριο όταν κάποτε είχατε το χρόνο να πηγαίνετε. Αν και τα εν λόγω ενδύματα δεν κολακεύουν όλους τους σωματότυπους, είναι εξαιρετικά βολικά όταν περνάτε τόσες ώρες οκλαδόν παίζοντας με το παιδί ή τα παιδιά σας, στο σπίτι σας, σε κάποιο άλλο σπίτι ή σε ένα παιδότοπο. Δεν ξέρω για το δικό σας παιδί, αλλά το δικό μου εκνευρίζεται από τη διαφορά ύψους που έχουμε, οπότε πρέπει είτε να την έχω συνεχώς αγκαλιά είτε να κατεβαίνω εγώ στο επίπεδό της. Και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να πάθω λουμπάγκο, αλλά τουλάχιστον είναι πιο ξεκούραστο να κάθομαι στο πάτωμα μαζί της από το να κουβαλάω δέκα κιλά! Τα τζιν παντελόνια «κατεβαίνουν», για τις φούστες δεν το συζητάμε, οπότε τι μένει; Φόρμες με φούτερ και κολάν με μπλουζοφορέματα ή μακριές ζακέτες!   

Οι μπαλαρίνες δίνουν τη θέση τους στα αθλητικά παπούτσια και στις ίσιες μπότες με λαστιχένιες σόλες: φίλες μου δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία της λαστιχένιας σόλας. Ακόμα κι αν δε βρέχει την ώρα που εσείς κάνετε βόλτα, πιθανό να είχε βρέξει λίγο πριν ή την προηγούμενη μέρα, τα πεζοδρόμια θα γλιστρούν, στους δρόμους θα έχουν σχηματιστεί λακκούβες, το πάρκο θα είναι μέσα στις λάσπες… Με τις λαστιχένιες σόλες σας, όμως, δε θα κινδυνεύετε να φάτε καμιά τούμπα ούτε θα στεναχωρηθείτε αν λερωθούν τα παπούτσια σας. Προτιμήσετε παπούτσια που βγαίνουν σχετικά εύκολα και πάντα φοράτε, και εσείς και το παιδί σας, κάλτσες σε καλή κατάσταση. Πολλά σπίτια που θα επισκεφτείτε για να παίξουν τα παιδιά κι εσείς να πείτε καμιά κουβέντα με τη μαμά εφαρμόζουν «no-shoe policy», με άλλα λόγια θα υποχρεωθείτε να αφήσετε τα παπούτσια σας στο χωλ.

Μπουφάν με τσέπες αντικαθιστούν τα στρατιωτικά παντελόνια και τις σαλοπέτες: οι έξτρα τσέπες είναι πάντα χρήσιμες για να χώσετε μέσα κλειδιά, κινητό, μια ρυζογκοφρέτα ή ένα μπισκότο να του δώσετε όταν αρχίσει να ουρλιάζει επειδή το «καθηλώσατε» στο καρότσι ή στο καθισματάκι του αυτοκινήτου… [Ναι, το ξέρω ότι λένε δεν πρέπει να αφήνουμε το παιδί να τρώει στο αυτοκίνητο, χωρίς επίβλεψη δηλαδή, επειδή υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί, μερικές φορές όμως νομίζω ότι ο εγκέφαλός μου θα εκραγεί από τις τσιρίδες και υποκύπτω…]

Η τσάντα-αλλαξιέρα παραμένει στη μόδα και την περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας: τώρα με τα μπουφάν και τα παλτά που κάνουν τα λουριά να γλιστρούν από τους ώμους, είναι ακόμα σημαντικότερο να κρατάτε μία μόνο τσάντα και για τους δυο σας (ή τρεις σας). Προτιμήστε τσάντες-αλλαξιέρες πλάτης ή «ταχυδρόμου» που μπορείτε να φορέσετε χιαστί. Φαντάζομαι ότι θα έχετε πια μάθει να περιορίζετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στα απολύτως απαραίτητα!

Καλό χειμώνα αγαπημένες μου! Η άνοιξη δεν αργεί!

Σχόλια