Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ιστορία του Αστέρη του Αστερία

Η ιστορία του Αστέρη του Αστερία είναι από αυτές που φτιάχνονται «συνεργατικά»: ξεκινά ο ένας με μια φράση και συνεχίζει ο επόμενος από εκεί που σταμάτησε ο πρώτος. Αφορμή ήταν ένα παιχνίδι κρεβατιού, δώρο της θείας της Σοφίας, που προβάλλει σκηνές από βυθό ενώ παίζει μουσική. Αρχίσαμε να το χρησιμοποιούμε στο βραδινό τάισμα, στα πλαίσια της δημιουργίας μιας «ρουτίνας ύπνου» που όλα τα βιβλία μας συμβούλευαν να φτιάξουμε.


Ένα βράδυ, η Σοφία πρέπει να ήταν 3-4 μηνών, την ώρα που της έδινα το γάλα της, άρχισα να της μιλάω για τον Αστέρη, το μικρό Αστερία, που βαριόταν γιατί δεν είχε παιδάκια να παίξει. Και έτσι αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι για να γνωρίσει άλλα ζωάκια και να κάνει φίλους. Εκείνο το βράδυ πρέπει να συνάντησε ένα χταπόδι και μια χελώνα, δεν μπορώ να θυμηθώ με ακρίβεια. Το επόμενο, που της έδωσε το γάλα ο μπαμπάς της (κάνουμε το βραδινό τάισμα εναλλάξ), ίσως να γνώρισε ένα κάβουρα και μια φάλαινα. Κάθε βράδυ η παρέα μεγάλωνε και σιγά-σιγά αυτοί οι ήρωες απέκτησαν ονόματα: η Λόνα η Χελώνα, ο Βάβουρας ο Κάβουρας, ο Χάρης ο Καρχάρης, ο Ιππόλυτος ο Ιππόκαμπος, ο Ντίνος ο Πιγκουίνος, ο Μάρκος το ψάρι κλόουν… Και κάθε βράδυ διάφορα απίθανα μπορούσαν να συμβούν: σε ένα «επεισόδιο», η παρέα κάνει νεροτσουλήθρα στην πλάτη της Θάλειας της Φάλαινας και γαϊτανάκι με τα πλοκάμια του Πόδη του Χταπόδη. Σε ένα άλλο, παρακολουθούν συναυλία του ροκ συγκροτήματος «Τα Πέντε Στρείδια». Σε ένα τρίτο, η Ελένη η Γαρίδα τους μαθαίνει αναρρίχηση. Σε ένα τέταρτο, όλοι μαζί γιορτάζουν τα πρώτα γενέθλια του Αστέρη… Μάλλον μπορείτε να μαντέψετε ποια επεισόδια «έγραψα» εγώ και ποια ο μπαμπάς της Σοφίας, που νοσταλγεί καμιά φορά τα ροκ νιάτα του όταν έκανε αναρρίχηση, σπηλαιολογία, χειμερινό βουνό και άλλα τέτοια extreme…

Τώρα πια ο Αστέρης ο Αστερίας είναι απαραίτητο αξεσουάρ και στον ύπνο και στο παιχνίδι – νομίζω ότι αν έπρεπε να φύγουμε βιαστικά ταξίδι και μπορούσα να πάρω μαζί μας μόνο ένα παιχνίδι της Σοφίας, αυτό θα ήταν ο Αστέρης. Τα μεσημέρια ή όταν είμαστε εκτός σπιτιού και αλλάζει κρεβάτι, παίρνει τον Αστέρη αγκαλιά για να κοιμηθεί. Κι αν τύχει και ξυπνήσει, ξαναπατάει το κουμπάκι και νανουρίζεται με τη μουσικοπροβολή. Αλλά και τα απογεύματα, όταν παίζουμε στο δωμάτιό της, μπουσουλάει μέχρι την κούνια της και πατάει το κουμπάκι για να αρχίσει η μουσική. Και όταν τελειώνει, περίπου 10 λεπτά μετά, πηγαίνει και ξαναπατάει το κουμπάκι. Και φυσικά μιλάει στα ζωάκια και στα ψαράκια που προβάλλονται. Καταλαβαίνετε λοιπόν τη χαρά της όταν ανακάλυψα ένα αδιάβροχο βιβλίο μπάνιου με θηκούλες στις οποίες μπαίνουν έξι φιγούρες ζώων της θάλασσας. Τώρα μπορεί να πιάνει τον Αστέρη, να μασάει το Βάβουρα τον Κάβουρα, να μου δίνει τον Πόδη τον Χταπόδη, να μου παίρνει τον Ιππόλυτο τον Ιππόκαμπο, να βάζει για ύπνο (στη θήκη του δηλαδή) το Χάρη τον Καρχάρη ή να ξυπνάει (να βγάζει από τη θήκη της) τη Θάλεια τη Φάλαινα… Το «σίριαλ» του Αστέρη του Αστερία προβλέπω να κρατήσει χρόνια!




Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Τυχαίνει να έχουμε και τα δύο στο σπίτι μας στη Σουηδία, το ένα το αγοράσαμε σε διακοπές στην Ελλάδα και τον αστερία μας τον έστειλαν δώρο..τί σύμπτωση! Πολύ όμορφα παιχνίδια και απίστευτα χρήσιμα! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως έχουν ταιριάξει μεταξύ τους! Θα νόμιζε κανείς ότι τα έχει φτιάξει η ίδια εταιρεία! Πολύ ωραίο το blog σου, καλή συνέχεια και σε σένα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου